Programma 2021

Gezien de maatregelen kunnen wij helaas nog steeds niet zo’n uitgebreid programma bieden als eerdere jaren.
Maar we kunnen in ieder geval iets! Wat? Dat lees je hieronder.

Zaterdag 13 november:

Oohh wat was het spannend… Wel een aankomst, geen aankomst, wel of geen tickets… Maarrr inmiddels is er een heel gaaf alternatief!

Want natuurlijk komt Sinterklaas ook in Amersfoort! Laten we er vooral een warm welkom van maken voor de Sint en de Pieten! Hoe het eruit gaat zien lees je hieronder:
Sinterklaas komt naar Nederland en maakt op zaterdag 13 november een vrolijke rijtoer door Amersfoort. Misschien ook wel bij jou in de buurt?

De Sint en de Pieten rijden tussen 14.00 en 17.00 uur in een open wagen door of langs de wijken Koppel, Kruiskamp, Schothorst, Liendert, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, de Berg, Soesterkwartier en het Stadshart. Langs de kant kunnen kinderen, ouders en grootouders het gezelschap onthalen.

De overige activiteiten:

Speurvaart:

Helaas kan de speurvaart gezien de nieuwe richtlijnen geen doorgang vinden. De 1,5 meter is op de boten niet te organiseren. Volgend jaar hopen we deze wel weer neer te kunnen zetten.

De brievenbus:

Sinterklaas en de Pieten kijken elk jaar weer uit naar alle kleurplaten, verlanglijstjes, tekeningen en brieven. Daarom staat ook de brievenbus van Sinterklaas dit jaar in Amersfoort. Dit jaar is deze te vinden bij de Pathé Bioscoop, Eemplein 2.
Heb jij post voor Sinterklaas en doe je daar een envelop met adres en postzegel bij, dan krijg je post terug van Sinterklaas en de schrijfpieten!

(P.S. voor alle papa’s en mama’s: om het nog persoonlijker te kunnen maken is leeftijd, welke groep op school of misschien lievelingsspeelgoed leuk om er stiekem bij te vermelden op een briefje 😉 ).

Brievenbus tip:
Hier op de site hebben we dit jaar een leuke kleurplaat. Print hem uit, kleuren maar en als je deze inlevert bij Pathé (even laten zien voordat je de kleurplaat in de brievenbus doet) dan ontvang je ook nog een vrijkaartje voor Pathé! (Deze actie is alleen voor kinderen)

Duss… kleuren maar!!!

De slaapkamer van Sinterklaas:

Ook dit jaar zorgen wij natuurlijk voor een plek voor Sinterklaas om te slapen. Tussen het vullen van alle schoentjes door is het ook belangrijk dat Sinterklaas goed uitrust. Dit jaar zal de slaapkamer te vinden zijn op De Grote Haag 125-127.

Sinterklaas, de Pieten en Ozosnel zijn dol op al jullie kunstwerken en bewaren ook altijd alles wat ze mogen ontvangen. Alle brieven, kleurplaten en verlanglijstjes zullen ook in de slaapkamer van Sinterklaas te vinden zijn. Dus wie weet zie jij jou tekening of knutsel wel hangen of liggen als je langs loopt.

En weet je wat leuk is? Vanaf 22 november 2021 is de slaapkamer niet alleen van buitenaf te bekijken maar kan je ook binnen een kijkje nemen! Ook hier kan je dan je post achterlaten in de schoorsteen brievenbus.

Naast bovenstaande activiteiten zijn wij aan het kijken wat nog meer zou kunnen binnen de richtlijnen.

* Wij zullen te allen tijde werken volgens de geldende maatregelen.