Vrijwilligers

De activiteiten in Amersfoort Sinterklaasstad worden met veel plezier georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Jouw bijdrage is welkom!

Activiteiten vinden plaats in de periode van 12 november 2022 tot 05 december 2022.

’s Ochtends zijn de voorbereidingen en wordt er omgekleed en geschminkt. De activiteiten vinden plaats tussen 09:00 uur en 18:00 uur. Met aansluitend de afbouw, het opruimen, afschminken en omkleden.

Als jij je aanmeldt als vrijwilliger bewaren wij jouw contactgegevens voor 12 maanden. Dit doen wij om het jaar daarna contact met je op te nemen met de vraag of je weer wilt helpen als vrijwilliger. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kan je dit aan ons doorgeven. Bekijk onze privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Hieronder staan verschillende functies. Voor vragen of meer informatie kan je een mail sturen of je aanmelden via het aanmeldformulier.

Meehelpen in de organisatie/coördinatie

Het SNC (Sint Nicolaas Comité) start met de voorbereidingen vanaf de maand maart. Voor de activiteiten worden diverse werkgroepen samengesteld van 2 tot 3 personen. Onder begeleiding van een comitélid wordt de activiteit vormgegeven en voorbereid. Daarnaast help je mee op de dag van uitvoering om er samen een gezellige middag van te maken. Ervaring is geen noodzaak, affiniteit met het Sinterklaasfeest, graag!

Meespelen als piet

Voor alle activiteiten tijdens het Sint feest van 2022 hebben wij voldoende pieten. Je kunt je dan ook niet meer aanmelden via het aanmeldformulier. Mocht je op de reservelijst willen stuur dan een mail.

Gastheer/gastvrouw

Vind je het leuk om bezoekers te woord te staan en informatie te verstrekken? Wij zijn altijd opzoek naar gastheren en gastvrouwen. Je krijgt van ons een crewkleding aan en staat bij een informatiepunt.

Fotografie (Pieterazzi)

Hoe weten de kinderen in Amersfoort wat er allemaal in Sinterklaasstad gebeurt? Met de inzet van diverse media, waarin beeldmateriaal en social media een belangrijke rol spelen. Vind jij het leuk om hieraan mee te werken? Meld je dan aan.

Schminken/kleding

Het is een hele organisatie bij de intochtdag maar ook een bijzondere belevenis. En die wordt mede mogelijk gemaakt door de vele schmink(st)ers en kleedsters. Wil jij ons helpen met het schminken of wil jij het bij ons leren? Dat kan!

Transport/vliegende kiep

De pieten hebben alles tot in de puntjes voorbereid. Maar ja soms vergeten zij ook wel iets of hebben ze op het laatste moment nog even extra handjes nodig. Hiervoor zijn de dames en heren van het transportteam stand-by. Zij starten per actiedag met de benodigde logistiek en springen bij waar nodig gedurende de dag. Steek jij je handen graag uit de mouwen in een gezellig klein team?

PR/Communicatie

Een leuke en dynamische functie, waarbij je Amersfoort Sinterklaasstad met veel enthousiasme promoot in Amersfoort e.o. Je maakt onderdeel uit van het communicatie team. Dit team is verantwoordelijk voor de website, social media kanalen, schrijft teksten en persberichten, bedenkt ludieke promotie acties, vervaardigd een promotieflyer etc.