VRIJWILLIGERS


De activiteiten in Amersfoort Sinterklaasstad worden met veel plezier georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Jouw bijdrage is welkom!

Activiteiten vinden plaats in de periode van 16 november 2024 tot 30 november 2024.

’s Ochtends zijn de voorbereidingen en wordt er omgekleed en geschminkt. De activiteiten vinden plaats tussen 08:00 uur en 18:00 uur. Met aansluitend de afbouw, het opruimen, afschminken en omkleden.

Als jij je aanmeldt als vrijwilliger bewaren wij jouw contactgegevens voor 12 maanden. Dit doen wij om het jaar daarna contact met je op te nemen met de vraag of je weer wilt helpen als vrijwilliger. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kan je dit aan ons doorgeven. Bekijk onze privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Hieronder staan verschillende functies. Voor vragen of meer informatie kan je een mail sturen.

Meehelpen in de organisatie/coördinatie

SGA (Stichting Gezellig Amersfoort) start in de maand maart al met de voorbereidingen voor Sinterklaas. Voor de activiteiten worden diverse werkgroepen samengesteld van 2 tot 3 personen. Onder begeleiding van een comitélid wordt de activiteit vormgegeven en voorbereid. Daarnaast help je mee op de dag van uitvoering om er samen een gezellige middag van te maken. Ervaring is geen noodzaak, affiniteit met het Sinterklaasfeest, graag!

Meespelen als piet

Ben jij niet bang om in een rol te stappen, durf je initiatief te nemen, help jij graag mee aan de complete beleving van het Sint feest en tover je graag een lach bij de kinderen op het gezicht? Meld je dan hier aan als Piet. De minimale leeftijd is 13 jaar. Je kunt je nog niet aanmelden als piet. In september wordt de inschrijving voor komende periode geopend. Hou de site in de gaten voor meer info.

Gastheer/gastvrouw

Vind je het leuk om bezoekers te woord te staan en informatie te verstrekken? Wij zijn altijd opzoek naar gastheren en gastvrouwen. Je krijgt van ons crewkleding aan en staat bij een informatiepunt.

Schminken/kleding

Het is een hele organisatie tijdens het sinterklaasfeest maar ook een bijzondere belevenis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele schmink(st)ers en kleedsters. Wil jij ons helpen met het schminken of wil jij het bij ons leren? Dat kan, meld je dan aan!

PR/Communicatie

Een leuke en dynamische functie, waarbij je Amersfoort Sinterklaasstad met veel enthousiasme promoot in Amersfoort e.o. Je maakt onderdeel uit van het communicatie team. Dit team is verantwoordelijk voor de website, social media kanalen, schrijft teksten, bedenkt ludieke promotie acties, vervaardigt een promotieflyer etc. Heb je interesse laat het ons weten via het contactformulier.

Fotografie (Pieterazzi)

Hoe weten de kinderen in Amersfoort wat er allemaal in Sinterklaasstad gebeurt? Met de inzet van diverse media, waarin beeldmateriaal en social media een belangrijke rol spelen. Vind jij het leuk om hieraan mee te werken? Meld je dan aan.

Transport/vliegende kiep

De pieten hebben alles tot in de puntjes voorbereid. Maar ja soms vergeten zij ook wel iets of hebben ze op het laatste moment nog even extra handjes nodig. Hiervoor zijn de dames en heren van het transportteam stand-by. Zij starten per actiedag met de benodigde logistiek en springen bij waar nodig gedurende de dag. Steek jij je handen graag uit de mouwen in een gezellig klein team? Meld je dan aan.